رژیم تحت فشارهای بین المللی برای قطع پارازیت بر روی شبکه‌های خبری فارسی

 

سایت پارلمان‌نیوز وابسته به خط امامی ها: بیش از نه ماه از آغاز پارازیت‌ها بر روی شبکه‌های خبری فارسی زبان مستقر در کشورهای خارجی و نیز یک هفته از تهدید ایران توسط اتحادیه اروپا به دلیل ارسال پارازیت‌ها می‌گذرد.

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام مجلس«پارلمان‌نیوز»، هرچند پارازیت انداختن بر روی امواج رادیویی از سال‌ها پیش در ایران به منظور مقابله با شبکه‌های رادیویی فارسی زبان متعلق به اپوزیسیون آغاز شده بود اما هیچ‌گاه این موضوع به اندازه زمانی که پارازیت بر روی شبکه‌های خبری همچون بی‌بی‌سی فارسی در خرداد 88 کم و بیش آغاز و بعد از مدتی اوج گرفت مورد توجه مردم و کارشناسان قرار نگرفت.

این موضوع از آن جهت مورد توجه مردم قرار گرفت که این شبکه خبری توانسته بود با استفاده از نقطه ضعف بزرگ رسانه ملی یعنی حذف صداهای دیگر و پرداخت یک‌جانبه به موضوعات مختلف در میان بخش زیادی از مردم جای خود را پیدا کند، هرچند که بعد از انتخابات 88، این شبکه نیز از بی‌طرفی که مدام بر آن تاکید می‌کرد خارج شد اما این وجهه سیاسی مورد توجه کارشناسان قرار نگرفت بلکه این مضرات پارازیت‌ها بود که در کانون توجه کارشناسان و نمایندگان قرار گرفت.

هر از گاهی متخصصان زنان و زایمان، مغز و اعصاب و روانپزشکان نسبت به تاثیرات مضر پارازیت‌ها بر روی جنین‌ها، قدرت باروری، اعصاب و روان و ... هشدار دادند و حتی برخی از آ‌ن‌ها رسما اعلام کردند که در پی فراگیر شدن پارازیت‌ها بخصوص در تهران، آمار سقط جنین افزایش یافته است.

با این حال وزارت بهداشت و درمان همواره بر بی‌ضرر بودن این پارازیت‌ها تاکید می‌کرد و اما برخی از نمایندگان مجلس از جمله فراکسیون خط امام(ره)مجلس، مصرانه در پی تلاش برای یافتن مضر یا بی‌خطر بودن این پارازیت‌ها بوده‌اند و جلسات متعددی را با مسئولان وزارت بهداشت، ارتباطات و کارشناسان و متخصصان مختلف برگزار کرده و بارها بر توقف ارسال پارازیت‌ها و اتخاذ روش‌های درست برای مقابله با موج تبلیغات از طریق باز کردن فضا و چند صدایی شدن رسانه ملی تاکید کردند.

موضع‌گیری‌های علنی درباره پارازیت‌ها از اوائل مهرماه آغاز شد، موضع دکتر مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت اصلاحات و عضو کنونی فراکسیون خط امام(ره)مجلس در آن برهه زمانی مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار گرفت.

وی گفت:«از نهادی كه مسئول پخش پارازیت برای مختل كردن ماهواره‌ها در شهر تهران است خواهش می‌كنیم به عواقب جدی این امواج مخرب بر سلامت شهروندان تهرانی توجه داشته باشد، متاسفانه پخش پارازیت به صورت كاملا بی‌ضابطه‌ای صورت می‌گیرد و در این خصوص به تنها چیزی كه توجه نمی‌شود سلامت شهروندان است

این عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در مورد تاثیرات مخرب پارازیت تفسیرهای مختلفی وجود دارد اظهار داشت:«شایع‌ترین اثر پارازیت‌ها تاثیر بر روح و روان افراد و مسائل ذهنی آنها است

ده روز بعد از این موضع‌گیری، وزیر ارتباطات با حضور در کمیسیون بهداشت و درمام مجلس با تاکید بر اینکه پارازیت‌های ارسالی به شبکه‌های ماهواره‌ای از سوی وزارت ارتباطات نبوده است، تنها گزارشی درباره پارازیت‌های تلفن‌های همراه ارائه داد.

یک ماه بعد از اظهارات وزیر ارتباطات و در حالی‌که پارازیت‌ها همچنان ادامه داشت، مصطفی کواکبیان از اعضای فراکسیون خط امام(ره)مجلس در تذکری آئین‌نامه‌ای تاکید کرد:« اگر واقعا صدا وسیمای ما فعال‌تر برخورد كند گور پدر VOA و BBC Persian و امثال آنها. بعضا گفته می‌شود كه به خاطر این كه از دریافت این شبكه‌ها جلوگیری شود پارازیتی هست كه از لحاظ كمیسیون بهداشت نه تنها برای استفاده كننده از ماهواره بلكه برای همه مردم ضرر دارد، اگر ثابت شود سلامتی به خطر می‌افتد دستور ویژه بدهید كه كمیسیون ویژه در مورد بحث پارازیت‌ها دقت كند و مشكلاتی برای سلامتی مردم پیش نیاید

هرچند کمیسیون بهداشت مجلس بررسی موضوع زیانبار یا بی‌ضرر بودن پارازیت را ماه‌هاست در دستور کار خود قرار داده است اما تاکنون نتیجه قابل توجهی از بررسی‌های این کمیسیون در این مورد بدست نیامده است و شاید به همین دلیل بود که اوائل بهمن‌ماه رئیس سازمان محیط زیست دولت اصلاحات و عضو کنونی شورای شهر تهران در اظهارنظری گفت:«شورای شهر و كمیته مربوطه در حال پیگیری و رایزنی با دستگاه‌های ذی‌ربط در مورد پارازیت‌های ماهواره‌ای است تا بتواند در این زمینه به دستگاه مقصر گوشزدهایی را بدهد چرا که مشكلات پدید آمده برای مردم به دلیل پارازیت‌های ماهواره‌ای به دلیل اهمال كسانی بوده كه استانداردها را رعایت نكرده‌اند

او افزود:«آلودگی‌های موجی در قانون آلودگی هوا نیز دیده شده اما وقتی عمل به مصوبات مربوط به آلودگی هوا ناقص است، دیگر از رعایت زیرشاخه‌های این مساله چه توقعی می‌توان داشت؟»

در حالی که این هشدارها و رایزنی‌ها تنها موجب شده است که برای ساعاتی از شبانه روز یعنی از نیمه شب تا ساعاتی مانده به ظهر مانده پارازیت‌ها در بسیاری نقاط کشور از جمله تهران متوقف شود اما ادامه یافتن پارازیت‌ها برخی مجامع بین‌المللی را به واکنش و تهدید وا داشته است.

دوم فرودین ماه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا که در بروکسل گرد هم آمده بودند، با صدور بیانیه شدیداللحنی از ایران خواستند به پارازیت‌اندازی بر شبکه‌های ماهواره‌ای پایان دهد.

در این بیانیه که توسط 27 کشور عضو اتحادیه اروپا صادر شده، ضمن درخواست توقف فوری ارسال پارازیت و فیلترینگ سایت‌های اینترنتی از سوی ایران، هشدار دادند که  در صورت عدم توقف این روند، برای مقابله با این رویه تدابیری از جمله ممانعت ایران از استفاده از ماهواره‌هایی است که برنامه‌های بین المللی ایران از آن پخش می‌شود اتخاذ خواهد کرد.

برخی منابع خبری همچنین خبر دادند که نمایندگان اتحادیه اروپا در حال مذاکره با نوکیا و زیمنس برای متقاعد کردن این کشورها به عدم فروش تجهیزات به ایران هستند.

چهار روز بعد از آن اتحادیه بین المللی ارتباطات، از نهادهای سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد:«هیات نظارت بر مقررات ارتباط رادیویی از ایران می‌خواهد تا به تلاش‌های خود برای یافتن منبع اختلال مخابراتی و حذف آن به عنوان اولویتی مبرم ادامه دهد

این بیانیه اشاره‌ای است به ابراز بی‌اطلاعی برخی مقامات مسئول در زمینه امواج رادیویی از جمله وزیر ارتباطات که از منبع ارسال پارازیت‌ها بی‌اطلاع است.

با این حال ارسال پارازیت‌ها از سوی نهادی که گفته می‌شود نامشخص است ادامه دارد، همچنان تاثیرات مضر پارازیت‌ها بر سلامت شهروندان تکذیب می‌شود و رسانه ملی همچنان تکصدایی را در دستور کار قرار داده است و روزنامه‌ها و سایت‌های اصلاح‌طلب توقیف و فیلتر می‌شوند.

به نظر می‌رسد با آغاز واکنش‌های مجامع و نهادهای بین‌المللی به موضوع ارسال پارازیت‌ها از داخل ایران بر روی برخی ماهواره‌ها، در هفته‌های پیش رو می‌بایست منتظر تحولات جدیدی در این خصوص باشیم، شاید در این مدت گزارش قانع‌کننده‌ای به مردم در مورد عوارض پارازیت‌ها و منبع ارسال آن‌ها ارائه شود و راه‌های صحیح و اصولی برای مقابله با پارازیت از طریق چندصدایی و باز شدن فضای اطلاع‌رسانی اتخاد شود، شاید هم پخش برنامه‌های شبکه‌های جام‌جم، پرس‌تی‌وی، العالم، سحر و ... از ماهواره‌ها قطع شود، برخی تجهیزات نوکیا و زیمنس به ایران صادر نشود و البته سلامت شهروندان باز هم قربانی شود.